Ouder project, niet volledig voltooid.

Jaren geleden ben ik begonnen met een model van het Nederlandse pantserschip “Hr. Ms Koningin Regentes”. Dit bleek een veel té groot project te zijn voor mijn beschikbare vrije tijd, vaardigheid en geduld, dus heb ik dit model nooit volledig voltooid.
Sommige onderdelen van dit schip die al wel gereed waren, heb ik in andere projecten kunnen hergebruiken, zoals dit kanon van 15 cm. lang 40 no.3.
De schepen van de Koningin Regentes-klasse waren elk uitgerust met vier van deze kanonnen. Zij zijn te onderscheiden van andere Nederlandse 15cm kanonnen door de opstelling in wiegaffuit en het type pantserschild. In de jaren ’30 is veel van dit scheepsgeschut van afgedankte marineschepen hergebruikt in Nederlandse kustbatterijen.

Als setting heb ik hier gekozen voor een geschutsplatform en munitiemagazijn zoals gebouwd in de batterij Helsdiep (Stelling van Den Helder). Dit was mijn eerste project waarin ik getracht heb om een landschap (hier: duinlandschap) te tekenen. Destijds was ik heel tevreden, maar als ik nu naar deze tekening kijk dan jeuken mijn vingers om dit model nog eens een serieuze ‘upgrade’ te geven!

Gemaakt met Blender Internal.

Kustbatterij type Helsdiep

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s