4 gedachtes over “G-kazemat met inrichting

 1. Beste Sander,
  Het Waterliniemuseum wil meer materiaal laten zien voor de rondleidingen en bezoekers die zelfstandig over het fort lopen. In overleg met Dirk de Groot heb ik gekozen voor vijf van jouw mooie afbeeldingen. Bij de zuidelijke G-kazemat op het fort is het plan een bord met de G-kazemat ingericht 1 en 2 en de boldoorvoering te tonen (de laatste twee afbeeldingen lichter afgedrukt voor betere zichtbaarheid). In kazemat E kunnen twee afbeeldingen aan de wand komen, die met de 15cM houwitser en de 15cM houwitser in de ruimte met toebehoren (deze laatste ook lichter afgedrukt). De afbeeldingen van jouw site gekopieerd zijn misschien niet voldoende groot om optimaal scherp afgedrukt te worden (mogelijk op A2 formaat). Als jij dat ook zo inschat, wil jij mij deze vijf afbeeldingen in een groter formaat aanleveren?

  Like

 2. Hoe heb je die luchtpomp zo gedetailleerd kunnen maken? Bestaat nog zo’n originele pomp of heb je ook daar goede tekeningen van?
  Gr Carlo

  Like

  1. Hallo Carlo,
   Antwoord is beide: er bestaan nog een kazemat ventilatieaggregaat (proefmodel) in het Geniemuseum te Vught. En daarnaast zijn er tekeningen in het Nationaal Archief.
   J.R. Verbeek (helaas onlangs overleden) heeft heel veel informatie over deze M’39 aggregaten verzameld in zijn boekje “Gasbescherming in kazematten en schuilplaatsen”
   Gr. Sander

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s