Omdat mijn vorige project (de remise-kazemat K op fort Sabina) toch aanzienlijk langer had geduurd dan ik vooraf had ingeschat, was ik wel even toe aan een kleiner project dat in relatief korte tijd af te ronden viel. De mitrailleur M’90 Gardner op kazemataffuit leek hiervoor een goede kandidaat:

  • relatief simpele doosvorm, zonder al te veel toeters en bellen
  • redelijk wat tekeningen/foto’s beschikbaar (hoewel de beschikbare afbeeldingen altijd tegen blijken te vallen als je eenmaal met tekenen bent begonnen en nét op zoek bent naar een detailopname van dat ene onderdeeltje…)
  • deze mitrailleur stond niet alleen op fort Sabina, maar bijv.ook in de oudere forten van de stelling van Amsterdam; model is later dus nog eens her te gebruiken

Het model bleek inderdaad niet al te ingewikkeld (al zorgde het kazemataffuit nog wel voor de nodige hoofdbrekens) en was daarom vrij snel klaar. Als setting heb ik gekozen voor één van de caponnières van het fort Sabina. Hierbij heb ik nog wat twijfels of de schietgaten niet te groot zijn uitgevallen; ik meen mij te herinneren dat deze oorspronkelijk voor glad kazematgeschut (houwitzers) bedoeld waren, en later verkleind toen de M’90 hier werd opgesteld.

Het model + render waren gereed in december 2014, maar omdat ik niet 100% tevreden was over het eindresultaat (de onderste afbeelding), heb ik in september 2015 een nieuwe render gemaakt met o.a een andere belichting en camerapositie.

Model + render: Blender (Cycles)

M.90 Gardner in caponniere G 02

M.90 Gardner in caponniere G

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s