Nadat ik het model af had van het stalen Krupp kanon van 24 cM. L/25 (zie: Kanon van 24 cM. L/25) zocht ik naar een geschikte setting om dit model te tonen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een  opstelling die losjes gebaseerd is op de kustbatterij te Hellevoetsluis (tegemoetkomende batterij). Losjes, want ik had op dat moment geen precieze tekeningen van de emplacementen of de betonnen meetpost, dus de afmetingen heb ik op het oog in moeten schatten.

Nadat het model gereed was en gepubliceerd op fortificatieforum kreeg ik o.a. via de enthousiaste vrijwilligers van de stichting Fronttaal uit Hellevoetsluis een schat aan aanvullende informatie over het kanon en het emplacement. Tevens werd ik erop gewezen dat ik vergeten was de gronddekking op de meetpost aan te brengen. Stom! Wellicht dus dat ik dit project in de toekomst nog eens een “makeover” geef, waarbij ik alle naderhand ontvangen gegevens kan verwerken. Idealiter zou ik dit dan willen combineren met een poging om ook het bedienend personeel van deze batterij in de tekening op te nemen. Helaas is het tekenen van realistische personen momenteel nog iets dat mijn vaardigheden te boven gaat.

Dit was mijn laatste project dat ik heb uitgevoerd met de interne renderengine van Blender. Hierna ben ik overgestapt op Cycles.

Model + render: Blender Internal

24L25 camera 3

24L25 camera 1b (1920x1080)

24L25 camera 2

24L25 camera 5

24L25 camera 6

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s